De PR-factor : succesvol bedenken, maken en verspreiden van nieuwswaardige content

Steeds meer bedrijven zien in eigen content dé manier om met klanten te communiceren. Daarmee neemt de strategische waarde van PR verder toe. Met het boek De PR-factor krijg je inzicht in het succesvol bedenken, maken en verspreiden van nieuwswaardige content.

Content is king. Maar met content die door andere media wordt overgenomen ben je pas echt de koning te rijk. Het zijn deze relevante merkverhalen waarover het In ‘De PR-factor’ gaat. In het boek laten de auteurs zien hoe je dit concreet en stapsgewijs aanpakt. Met praktische tips, nieuwe inzichten, modellen, een 10-stappenplan en veel aansprekende voorbeelden. Het boek geeft antwoord op vragen als: hoe bepaal ik welke content goed aansluit bij mijn bedrijf of merk, hoe formuleer ik de juiste kernboodschap en hoe maak ik deze nieuwswaardig?

Een plan van aanpak

Goede bedrijfscontent die trending wordt op sociale media. Die tienduizenden keren wordt geliket en zelfs redacties de moeite waard vinden. Dat is content die de reputatie van je merk een stevige boost geeft. Zelden zijn die inspanningen het resultaat van toevallige omstandigheden, veel vaker zit er een gedegen plan van aanpak achter. In ‘De PR-factor’ lezen professionals hoe dat in de praktijk werkt en hoe vier elementen hierin vaak een belangrijke rol spelen: actualiteit, verrassing, aansprekende dragers en mogelijkheid tot identificatie.

Succesvolle voorbeelden

Succes-cases die in het boek worden behandeld zijn onder meer het 50-jarig bestaan van Transavia, de campagne ‘Wees Lief voor Elkaar’ van Sesame Workshop en en de spectaculaire operatie op open zee waarbij een cruiseschip op het zware ladingsschip BOKA Vanguard van Boskalis geladen is. Stuk voor stuk voorbeelden van merken die met een geregisseerde PR-aanpak veel succes oogsten. Werken aan een sterke reputatie betekent dat je steeds regie houdt over je boodschap.

Een consistente boodschap

Hoe formuleer ik de juiste boodschap? En waar communiceer ik deze vervolgens? Het zijn vragen als deze waarop ‘De PR-factor’ een antwoord geeft. Nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar bovendien in rap tempo op en die combinatie maakt het voor merken steeds moeilijker om een consistente boodschap de wereld in te slingeren. De PR- factor helpt ze daarbij.

Jouw merk in de media

Ook leren lezers hoe journalisten denken en hun nieuwsaanbod afwegen. De PR-factor is daarmee ook onmisbaar leesvoer voor marketeers en communicatieprofessionals die hun boodschap willen teruglezen in krantenkolommen en magazines, op blogs en andere nieuwssites.

De PR-factor is te bestellen via https://www.bol.com/nl/p/pr-factor-succesvol-bedenken-maken-verspreiden-van-nieuwswaardige-content/9300000007338913/